Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τους coaches των adidas Open Run και της adidas Running Team από την RSF HellasΣεμινάριο πρώτων βοηθειών για τους coaches των adidas Open Run και της adidas Running Team από την RSF Hellas


Ένα νέο σεμινάριο εκπαίδευσης BLS (Basic Life Support) παρακολούθησαν οι coaches των adidas Open Run και της adidas Running Team με βάση τελευταία δεδομένα υγείας στις Πρώτες Βοήθειες. Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επιπλέον και πιο ολοκληρωμένη κατάρτιση των coaches των adidas Open Run και της adidas Running Team. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από την εκπαιδευτική ομάδα της RSF Hellas.

Οι εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών πραγματοποιούνται από Πιστοποιημένους από το ECSI, και το  ERC εκπαιδευτές-μέλη της RSF Hellas και η ύλη τους είναι  εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του ECSI και του  ERC και των αντιστοίχων φορέων. Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται με διαφάνειες και χρήση εξειδικευμένων προπλασμάτων και εκπαιδευτικών απινιδωτών ιδιοκτησίας του συλλόγου.

Οι coaches της adidas εκπαιδεύτηκαν στις ακόλουθες θεματικές:
• Εκτίμηση Επεισοδίου
• Χρήση Προστατευτικών
• Πρωτογενής Εκτίμηση
• Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση
• Θύμα σε κατάσταση πνιγμού με αισθήσεις • Διαχείριση Σοβαρής Αιμορραγίας • Διαχείριση Κρίσης Επιληψίας • Διαχείριση Τραυματισμού στην Σπονδυλική Στήλη
καθώς και στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Η RSF Hellas, είναι σύλλογος, με έδρα στο Μοσχάτο. Τα μέλη της συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 2007 και ως αυτόνομη ομάδα από το 2011 λειτουργεί με τη μορφή συλλόγου με αναγνώριση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η RSF Hellas είναι Ενταγμένη στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων και αναγνωρισμένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών - Προστασίας του Πολίτη ως Ομάδα Τηλεπικοινωνιών  και Πρώτων Βοηθειών (2011). Επίσης είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ως Ραδιοερασιτεχνικός Σύλλογος (2011) (Σύλλογος Ερασιτεχνών Αδειούχων Ασυρματιστών).

Η RSF Hellas είναι μόνιμο μέλος και γραφείο στην Ελλάδα:
- της EUROPEAN RADIOAMATEURS ASSOCIATION - E.R.A.,
- της RESCUE INTERNATIONAL ASSISTANCE LEAGUE - R.I.A.L.
- της F.N.RA.SE.C. Fédération Nationale des Radioamateurs au service de  la Securité Civile
- του RESEAU D' URGENCE INTERNATIONAL - R.U.I. και
- του Détachement International Transmissions - D.I.TRAN.S.

Η RSF Hellas αποτελείται ΜΟΝΟ από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, Νοσηλευτές, Γιατρούς, Φυσιοθεραπευτές, Πιστοποιημένους Παροχής Πρώτων Βοηθειών καθώς και απλούς εθελοντές κάθε ηλικίας και φύλλου από όλη την ΑΤΤΙΚΗ.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης της RSF Hellas πραγματοποιεί από το 2007 προγράμματα δωρεάν εκπαιδεύσεων κάποια εκ των οποίων είναι ενταγμένα από το 2010 στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπάρχουν εξειδικευμένα προγράμματα πχ για εκπαιδευτικούς και γονείς, για οδηγούς που μπορεί να βρεθούν σε τροχαία κτλ. Οι Εκπαιδεύσεις υλοποιούνται  δωρεάν, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της RSF Hellas.

www.rsfhellas.org

Όροι χρήσης     |     Προσωπικά δεδομένα     |     Οδηγίες χρήσης     |    adidas © 2013